Lectură de weekend: ”Repere bihorene” de Mircea Popa. VIDEO

„Repere bihorene” este volumul cu care oradeaindirect și directorul Bibliotecii Județene Gh Șincai, Ligia Mirișan continuă un demers menit a suscita interes printre cei ce iubesc cărțile. Volumul semnat de prof.Mircea Popa, reprezintă, potrivit autorului,”un omagiu spiritual pe care a vrut să-l aducă lui Teodor Neş şi excepţionalei sale cărţi,”Oameni din Bihor”.

„Am putea spune, prin prisma realităţii prezente, că această carte a prof.Mircea Popa este una necesară, este una care cuprinde, în paginile sale, adevărate modele intelectuale şi culturale, de care chiar ducem mare lipsă”.

Sunt creionate portrete remarcabile de personalităţi precum Mircea Zaciu, Mircea Maliţa, D.R.Popescu, „oameni din Bihor”, şi încă mulţi altii, asemenea lor,care au realizat opere remarcabile, şi care au imprimat culturii naţionale un suflu aparte.

„O carte utilă, o carte necesară, pe care v-o propunem spre lectură atentă şi spre un memento al valorilor, spune Ligia Mirişan, managerul Bibliotecii Judeţene Gheorghe Șincai din Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri