Legalitatea transporturilor rutiere de persoane, verificată de polițiștii bihoreni

Luni, 14 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe drumurile publice din județul Bihor, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto și prevenirea conducerii sub influența alcoolului a unor astfel de vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 189 de autovehicule, din care 93 destinate transportului de persoane, fiind testați cu aparatul etilotest toți conducătorii auto verificați.

În urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător auto care să fi consumat alcool înainte să se urce la volan în timp ce efectua transport de persoane.

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, din care 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, conform prevederilor O.G. nr.37/2007, trei potrivit prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, una la H.G. nr.69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier și 75 potrivit O.U.G. nr.195/2002, cu amenzi în valoare totală de 63.400 de lei.

Polițiștii bihoreni continuă, zilnic, acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Bihor, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulație.

Distribuie informația
Alte știri