Legea 5G a fost adoptată de Plenul Camerei. Singurul vot împotriva a fost dat de deputatul bihorean, Mihai Lasca

Proiectul legii 5G, care ar putea exclude Huawei din rețelele telecom din România, a fost adoptat miercuri în Plenul Camerei Deputaților, cu 277 voturi pentru, 1 împotrivă și 23 abțineri, după ce anterior a fost adoptat în comisiile raportoare cu majoritate de voturi, în forma inițiață de Guvern.

La proiect au fost depuse și 7 amendamente, care au fost însă respinse. 

Potivit hotnews.ro, singurul vot împotriva legii 5G a fost dat de Lasca Mihai Ioan, care în prezent este deputat la Neafiliați, după ce a fost exclus din AUR. Toate cele 23 de abțineri au venit de la deputații AUR.

Adoptarea acestei legi, care transpune în legislație Memorandumul 5G semnat între Români și SUA, este obligatorie pentru lansarea licitației 5G de la care statul speră să atragă în jur de 600 milioane de euro la buget.

Lasca Mihai Ioan
Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri