Legea privind irigațiile va fi modificată astfel încât să poată fi făcute sisteme locale sau microsisteme la ferme

Foto: pixabay.com

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a iniţiat o modificare a legislaţiei privind irigaţiile, în care se vor introduce şi sisteme locale sau microsisteme de irigat la ferme, fapt ce ar permite reducerea costurilor cu energia şi apa şi pentru fermierii ce folosesc astfel de sisteme. Și birocrația va fi redusă și astfel fermierii să nu mai piardă timpul după avizele necesare. Aceștia vor trebui să depună doar cererea de înființare, iar avizele necesare vor fi obținute de ANIF ( Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare).

Ministrul Agriculturii a menţionat că sunt fermieri care au început să irige iar umplerea canalelor pentru irigaţii a început în luna martie.

„Primele umpleri de canale au început în 19 martie şi am continuat după aceea în toată luna martie, în majoritatea zonelor în care suprafaţa de irigat este viabilă, vorbim de 1,3 milioane de hectare. Sunt deja contracte încheiate între fermieri şi ANIF şi se poate iriga. Deja am văzut că mulţi fermieri au aplicat irigări”, a spus Chesnoiu.

Distribuie informația
Alte știri