Legea vaccinarii bate pasul pe loc. Proiectul initiat de Florian Bodog ar fi blocat chiar de deputatii PSD

Proiectul legii vaccinarii, care prevede ca parintii care nu isi vaccineaza copiii pot fi amendati cu pana la 10.000 lei, iar copiii nu vor mai fi primiti in gradinite si scoli fara vaccinurile obligatorii, aprobat de Guvern anul trecut, in timpul mandatului de ministru al Sanatatii al lui Florian Bodog, nu a reusit sa ajunga la votul final in Parlament la peste 6 luni de cand a fost transmis legislativului, relateaza hotnews.ro.

Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern pe 9 august 2017, iar o zi mai tarziu a ajuns la Parlament. Adoptat de Senat pe 23 octombrie, proiectul a ajuns apoi in Comisia de sanatate din Camera Deputatilor, unde sta de 4 luni.

Puterea si opozitia au explicatii diferite pentru acest lucru: surse din opozitie vorbesc despre faptul ca „exista opozitie chiar in randul PSD” fata de acest proiect, in timp ce presedintele Comisiei pentru Sanatate, deputatul PSD Corneliu Buicu, sustine ca de vina pentru intarziere este numarul mare de amendamente depuse. Cele mai radicale amendamente au fost initiate chiar de un deputat PSD, Cristina Dumitrache, si semnate de alti 95 de deputati ai coalitiei PSD-ALDE. Dumitrache sustine „eliminarea sanctiunilor excesive” din proiectul de lege.

Distribuie informația
Alte știri