Let’s do it…Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea!

Într-o societate contemporană, care se confruntă acut cu problema conservării şi protejării naturii, atât ideea de implicare în rezolvarea acestei probleme, cât şi conştientizarea tuturor în privinţa pericolelor reprezentate de degradarea mediului înconjurător constituie obiective care urmăresc formarea unor deprinderi şi atitudini pozitive în privinţa educării tinerei generaţii.

De un deceniu, campania naţională şi internaţională de curăţenie „Let’s do it, Romania” urmăreşte să sensibilizeze opinia publică şi să atragă atenţia asupra efectelor negative ale activităţii umane asupra naturii. Din nefericire, mai mult ca oricând în ultimii ani, oamenii şi-au pus în mod negativ amprenta, contribuind din plin la degradarea mediului în care trăim, fie din neştiinţă, fie din nepăsare. Ambalajele din plastic sau hârtie, flacoanele, reziduurile de tot felul reprezintă, din păcate, o imagine cotidiană atât în arealul urban, cât şi în cel rural al ţării noastre. Parcurile, albiile râurilor, parcurile naturale, marginea drumurilor sunt afectate de nepăsarea şi indiferenţa unora dintre semenii noştri.

Din acest motiv, campania de ecologizare doreşte, an de an, să reducă aceste influenţe nocive, urmărind, în acelaşi timp, să ofere atât exemple de bune practici în ocrotirea naturii, cât şi să responsabilizeze generaţia mai tânără în scopul conservării şi protejării mediului înconjurător.

Alături de numeroasele companii sau unităţi şcolare din Oradea şi Bihor, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea s-a alăturat, ca în fiecare an de altfel, acestei ample campanii de curăţenie. Îndrumaţi de cadrele didactice, aproximativ 150 de elevi voluntari, atât din învăţământul primar, cât şi din gimnaziu, ajutaţi şi de foarte mulţi părinţi, au ecologizat malul drept al Crişului Repede în zona cuprinsă între podurile Decebal şi Densuşianu. Într-o splendidă dimineaţă de sâmbătă, această acţiune de ecologizare a constituit, în esenţa sa, un real efort de implicare, conştientizare şi responsabilizare a tinerilor vizavi de această problemă stringentă cu care se confruntă lumea de azi.
Prof. dr. Florin-Alin Oros

Distribuie informația
Alte știri