Liberalii bihoreni îl sprijină pe Ludovic Orban – VIDEO

Ludovic Orban are mari șanse să preia șefia Partidului Național Liberal la concgresul ce va avea loc la finele săptămânii viitoare. Fostul ministru al Transporturilor se bucură și de susținerea colegilor din filiala bihoreană, fapt confirmat de cele 69 de voturi de susținere din totalul de 71 exprimate de liberalii întruniți joi, 8 iunie, în cadrul Colegiului Director Județean.
Vineri, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de deputatul Gavrilă Ghilea, prim-vicepreședinte PNL Bihor, de viceprimarul Florin Birta, președinte PNL Oradea, și de Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Județean, aceștia au anunțat că delegația pentru marele eveniment de la București va fi formată din 179 de participanți, a doua ca mărime după Suceava. Prezența atât de numeroasă a bihorenilor este justificată de rezultatele obținute la alegerile locale, respectiv parlamentare de anul trecut.
Luni, 12 iunie, se va desfășura, tot la București, o întrunire a conducerilor celor 33-34 de filiale, care susțin moțiunea Orban. Cu acel prilej se va stabili și funcția pe care va candida Ilie Bolojan la vârful PNL. O certitudine este, însă, candidatura deputatului Ioan Cupșa pentru președinția Curții de Arbitraj a partidului.
„Am avut de ales între cei trei candidați: Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă. Am considerat că Orban este persoana cea mai potrivită pentru a fi acel vârf de lance de care partidul are nevoie. Este persoana cu cea mai mare experiență din partid, este cunoscut, este apreciat în rândurile membrilor PNL, iar dacă ar fi candidat la Primăria București, rezultatul partidului ar fi fost unul mult mai bun”, este de părere deputatul Ghilea. Și liderul PNL Oradea, Florin Birta, spune că „trebuie văzute și echipele din jurul candidaților. Lângă Ludovic Orban sunt oameni care aduc voturi, precum primarii Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, președinți de consilii județene etc. Majoritatea oamenilor de lângă Bușoi sunt consumatori de voturi”. Ionel Avrigeanu susține că votul de încredere dat în favoarea lui Ludovic Orban este legat de dorința acestuia de unificare a dreptei românești și de reconstrucția partidului. „PMP este în cădere liberî. USR are probleme. ALDE se sfărâmițează. Ca să nu mai vorbim de problemele din PSD, de care trebuie să profităm. După 17 iunie, acest lucru va încerca să facă PNL și noua conducere”, conchide prim-vicepreședintele Gavrilă Ghilea.

Distribuie informația
Alte știri