Liberalii bihoreni merg în campanie cu proiectele de conectivitate și mobilitate dar și cu sprijinirea producătorilor din județ

Candidații PNL la Primăria Oradea și la președinția Consiliului Județean Bihor, Florin Birta și Ilie Bolojan și-au prezentat proiectele pe care vor să le concretizeze în următorii patru dacă vor primi voturile alegătorilor.

„Vom insista pe proiectele de conectivitate și mobilitate, care creează condiții de dezvoltare”, a spus președintele CJ Bihor. Acestea toate sunt menite să ușureze circulația și să deblocheze ieșirile sau intrările din Oradea.

În premieră, șeful administratiei judetene insistă pe necesitatea sprijinirii producătorilor bihoreni pentru ca ei să-și vândă produsele nu doar în cadrul piețelor și târgurilor tradiționale, ci și în supermarket-uri. Pentru asta însă trebuiesc rezolvate problemele legate depozitare,  și ambalare, și paletizarea produselor.

În acest sens, spune Ilie Bolojan se vor construi din fonduri proprii ale CJ Bihor minim două depozite, acestea urmând a fi date în administrarea unei asociații ale cooperativelor de producători.

Drept sigur este cel din Oradea, pe un amplasament în vecinătatea Aeroportului Oradea, iar al doilea poate fi în zona: Tărcaia – Grădinari, Biharia – Roșiori șau Ciumeghiu – Avram Iancu.

Un prim pas în această direcție este și finalizarea catalogului electronic al produselor locale, ancoră de dezvoltare a micilor producători din Bihor.

Distribuie informația
Alte știri