Liberalii bihoreni și-au impus amendamentele privind bugetul judeţului. Bani mai mulţi pentru DGASPC şi Aeroport

Pe final de mandat, liberalii bihoreni, sprijiniți de reprezentații ALDE și-au impus amendamentele și bugetul modificat a trecut la vot.

8,7 milioane lei de la bugetul Judeţului şi ONG-uri vor merge la DGASPC şi Aeroport. S-au luat bani de la Şcoala Populară de Artă Francisc Hubic( 1 milion de lei) şi de la Agenţia de Dezvoltare Durabilă(3 milioane de lei). Asta insemnă că proiectul complexului sportiv de la Pădurea Neagră va fi privat de sursa județeană de finanțare.

La propunerea și prin votul liberalilor, s-au luat bani și din fondul de salarii de la Consiliul Județean si de la ADI Ecoland pentru a se acoperi gaura de la DGASPC Bihor, unde banii ajung doar până la vară.

„Prin legea salarizării, Guvernul trebuie să aloce 50% din bani. Deși nu a făcut încă acest lucru, Consiliul Județean a asigurat banii pentru funcționarea instituției până la jumătatea anului. Dacă vin banii de la Guvern, nu putem să îi luăm de la DGASPC ca să îi mutăm din nou la Consiliul Județean, de unde îi luăm acum”, a spus vicepreședintele Ioan Mang.

Tot el a ținut să-i informeze pe liberali că, de fapt, banii in plus nu vor merge pentru investiții la Aeroport, ci pentru cheltuieli de funcționare.

„Trebuie cumva mărite indemnizațiile la noul Consiliu de Administrație de la Aeroport? Luăm de la salariile angajaților de la CJ și dăm pentru salariile de la Aeroport?”, a întrebat Mang.

În final, aleșii au modificat și sumele repartizate unităților administrativ teritoriale din TVA (18 milioane lei) pentru reabilitare drumuri comunale. La propunerea consilierilor din grupul UDMR, primăriile Săcueni, Șimian și Lugașu de Jos au primit mai puțin cu câte 100.000 lei pentru reabilitare drumuri comunale. Cele 300.000 au fost alocate primăriei Buduslău pentru reabilitarea DC 110. De sume cuprinse între 150.000 și 450.000 lei vor beneficia, prin modificările propuse de consilierii PNL, doar 39 de comune.

Alte știri