Liberalii negociaza cu UDMR formarea unei majoritati in CJ Bihor. Bolojan pare dispus sa ofere inclusiv un viceprimar in Oradea

Primarul reales al municipiului Oradea ia in calcul o coalitie cu maghiarii atat in Oradea cat si la Consiliul Judetean Bihor, chiar daca cel putin in municipiu liberalii n-ar avea nevoie de UDMR pentru o majoritate absoluta.
„Am inceput negocieri cu UDMR. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, sper sa existe o majoritate la Consiliul Judetean. Aceste intelegeri pot fi facute si la Consiliul Local Oradea”, a dezvaluit Ilie Bolojan in conferinta de presa de joi.

Coaliatia PNL – UDMR este considerata de primar cea mai buna atat din punct e vedere matematic cat si al realitatilor democrafice din judet. In plus, ar conferi o majoritate de doua treimi, necesara in cazul proiectelor importante. Varianta de alianta PSD-UDMR-ALDE e una de blocaj, spune primarul.

Tocmai pentru a nu se ajunge la realizarea acesteia, Ilie Bolojan a dat de inteles ca este dispus sa le ofere reprezentantilor UDMR si postul de viceprimar in Oradea. UDMR nu a anuntat inca ce aliante ia in calcul, liderii Uniunii interzicand complet orice declaratii pe acest subiect.

URMARESTE LIVETEXT SI VIDEO  TOATE DECLARATIILE PRIMARULUI

Distribuie informația
Alte știri