Liceenii bihoreni, implicați de polițiști în cea de-a treia ediție a concursului regional „Școala fără violență”

Liceenii bihoreni sunt implicați de polițiștii de prevenire în cea de-a treia ediție a concursului regional „Școala fără violență”. Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea organizează joi, 4 aprilie cea de-a treia ediție a etapei județene a concursului preventiv regional „Școala fără violență”.

Peste 100 de elevi și profesori din unități școlare din județul Bihor vor pune în scenă mici reprezentații, care să evidențieze consecințele violenței, vor identifica situații problematice, precum și modalitățile concrete de gestionare și soluționare pozitivă a acestora.


Tinerii au libertatea de a alege mesajele preventive și forma în care le transmit. Combinând educația cu arta teatrală, copiii au regizat scenetele și vor fi, în același timp, și actori în propriile piese.
Cea de a doua probă a concursului constă în realizarea unui afiș cu mesaj preventiv. Juriul va urmări ca afișul creat de copii să transmită cu succes ideea de bază, cea de promovare a nonviolenței, iar imaginea folosită să aibă un impact vizual puternic, pentru a reflecta sugestiv viziunea elevilor cu privire la felul în care aceștia percep violența și la formele de manifestare a acesteia.


Competiţia este înscrisă în Calendarul activităţilor educative interjudeţene şi regionale al Ministerului Educaţiei Naţionale. Ocupantele primelor trei locuri pe județul Bihor vor participa la faza regionala a acestui concurs, care va fi organizată în municipiul Oradea, în perioada 17 – 19 mai.

Distribuie informația
Alte știri