Liceenii bihoreni sunt provocati sa spuna povestea locului de unde vin

„Spune povestea locului tău″ este motto-ul concursului care se adresează liceenilor din Transilvania. Competiția consta în două probe: redactarea unei lucrări scrise şi prezentarea orală a acesteia. Eseurile trebuie să abordeze o temă de istorie locală.

Prin explorarea trecutului comunităților din care vin, liceenii se vor putea familiariza cu metodologia științifică, iar prin felul în care vor alege să îl prezinte și să îl discute vor învăța despre desfășurarea unei sesiuni de comunicări.

Eseurile trebuie trebuie trimise până în data de 20 aprilie 2017, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com, cu subiect „Concurs pentru liceeni” şi menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană).

Susţinerea orală se va realiza pe echipe de câte maximum două persoane sau individual. Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activităţi instructive şi recreative – workshop „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului – au anunţat organizatorii.

 

 

Distribuie informația
Alte știri