Liceenii români pot studia un an în SUA. Vezi care sunt criteriile de eligibilitate

Foto: flex/facebook

Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educație Internațională) și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii cu cetățenie română să participe la Programul FLEX 2024-2025.

Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024-2025.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 8 -lea an de existență în România, este GRATUITĂ. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către sute de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida.

Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții :

• au cetățenie română;

• sunt născuți între 15 iulie 2006 și 15 Iulie 2009;

• sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023-2024;

• studiază engleza în liceu;

• îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile online se vor deschide la începutul lunii August 2023, însă în acest moment elevii interesați pot completa formularul de pre-înscriere pentru a primi actualizări despre program și a nu rata lansarea înscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2024-2025.

Completarea acestui formular nu presupune automat înscrierea elevilor în cadrul procesului de selecției pentru bursa FLEX.

Formularul de pre-înscriere este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex.

Distribuie informația
Alte știri