Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”, a șasea unitate de învățământ din Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” (str. Aluminei, nr. 88) începute acum un an, se află într-un stadiu avansat de realizare.

Acestea se execută pe fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții  – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Executantul lucrărilor este  S.C EUROCIV CONS S.R.L, iar prețul contractului este de 6.823.878,20lei (fără TVA). Lucrările vor fi încheiate până la începutul anului viitor.

”Unul din obiectivele specifice ale proiectului îl reprezintă reducerea consumului anual de energie primară cu 45 % față de consumul inițial, acest lucru aducând beneficii evidente din punct de vedere a reducerii pierderilor de căldură, a îmbunătățirii confortului interior și a eficienției energetice. Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” este a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea, reabilitată energetic pe fonduri europene, după Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Național Onisifor Ghibu, Școala Gimnazială Dacia, Grădinița nr. 20 și Școala Gimnazială nr. 11”, a precizat primarul Florin Birta.

Tot pe fonduri europene s-a reabilitat energetic extinderile realizate la Grădinița nr. 53 și Creșa nr. 7 (str. Călugăreni, nr. 4 A), la Grădinița nr. 28 și Creșa nr. 4 (Aleea Onisifor Ghibu, nr. 16) și s-a construit grădinița și creșa eficientă energetic din Parcul Industrial I ( str. Gh. Mărdărescu nr. 12).

Imobilul situat pe str. Aluminei nr. 88 în care funcționează Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” este alcătuit din trei corpuri de clădire: Corpul A (P+2E), Corpul B (P+2E) și Corp clădire sala de sport (P).     

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri