Licitațiile pentru electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, suspendate

CFR Infrastructură a publicat pe 6 ianuarie 2022 anunțul de licitație pentru „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca– Oradea – Episcopia Bihor”, Lot 3 Poieni – Aleșd și Lot 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, cu o valoare estimată a lucrărilor de 4,6 miliarde de lei (aproape un miliard de euro). Pe 1 ianuarie 2022, CFR SA a publicat anunțul de licitație pentru„Electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireș si Lot 2 Aghireş – Poieni, cu o valoare estimată a lucrărilor de 2,98 miliarde de lei. 

Licitația pentru modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor, loturile 3 și 4, a fost suspendată, la mai puțin de o lună de la lansarea sa. Aceeași soartă o va avea zilele acestea și licitația pentru loturile 1 și 2, lansată pe 1 ianuarie. Cele două proceduri de achiziție au o valoare estimată cumulată de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

„S-a depus o contestație, pe partea de proiectare, din partea companiei Metroul SA, iar Consiliul Național de Socuționare a Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii. Compania a cerut extinderea cu 60 de zile a termenului limită pentru depunerea ofertei și acceptarea experienței similare din domeniul proiectării lucrărilor de metrou”, a declarat pentru publicația Club Feroviar un înalt responsabil al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Sursa citată a precizat că și licitația pentru loturile 1 și 2 urmează să fie suspendată, deoarece Metroul SA a depus și acolo o contestație, invocând aceleași motive.

Motivele invocate în contestaţii se referă la obligarea CFR SA de a extinde termenul limită pentru depunerea ofertelor şi acceptarea ca „experienţă similară” şi experienţa din domeniul proiectării lucrărilor de metrou.

Traseul de cale feratǎ proiectat se va desfǎşura, în general, pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepția tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigurǎ retrasarea liniei cu parametrii ce permit circulația trenurilor de cǎlǎtori cu viteza de 160 km/h.

Sursa: monitorulcj.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri