Licitaţiile pentru loturile 1 şi 3 ale drumului expres Arad-Oradea au fost suspendate

Licitaţiile pentru atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor la loturile 1 şi 3 ale drumului expres Arad-Oradea au fost suspendate, pentru a se transmite clarificări solicitate de participanţi.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în cazul lotului 1 a fost depusă şi o contestaţie.

„Sunt suspendate (licitaţiile – n.r.) pentru răspunsuri la clarificări. După ce se răspunde la clarificări, procedura continuă, deci nu s-a anulat licitaţia. La lotul I a fost depusă şi o contestaţie”, a spus Şerbănescu.

El a subliniat că „este exclus” ca această etapă să dureze câteva luni, ci „o săptămână-două maxim”.

Referitor la contestaţia depusă în cazul lotului 1, reprezentantul CNAIR a declarat că aceasta nu afectează licitaţia, urmând să fie soluţionată după ce se anunţă câştigătorul.

În cazul lotului 2, procedura continuă, iar termenul de depunere a ofertelor este 9 mai.

Drumul expres va avea o lungime de aproximativ 120 de kilometri între Arad şi Oradea, iar valoarea estimată a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 10,1 miliarde de lei, inclusiv TVA, cu o durată de execuţie de 24 de luni. Finanţarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) şi de la bugetul de stat.

Distribuie informația
Alte știri