Liderul ALDE Bihor critică decizia Guvernului de a nu opri exportul de cereale

Consecințele dramatice ale unei decizii luată fără minte! Decizia luată de Guvernul Orban de a nu opri exportul de cereale duce la consecințe grave pentru români susține președintele ALDE Bihor Ciprian Blejan, într-un comentariu la un articol despre scumpirea pâinii.

Mai exact, așa cum anunța Sindalimenta, sindicatul din industria alimentară, românii ar putea plăti cu 25% mai mult pentru o pâine, dar și pentru alte produse de panificație chiar de luna viitoare.

Din cauza deciziei luată de Guvernul Orban de redeschidere a exporturilor de cereale s-a ajuns la creșterea prețului pentru grâu cu 15 % în doar două săptămâni. Dacă adăugăm la aceste date și faptul că România este afectată de secetă, atunci perspectivele nu arată deloc bine pentru producători și agricultori. Însă și mai rău arată ele pentru români. După ce că nu se știe ce se va întâmpla cu locurile de muncă și veniturile românilor, se adaugă acum previziunile sumbre privind creșterea prețurilor la alimente.

Apelul făcut de Sindalimenta trebuie luat în seamă de guvernanți, mai ales de ministrul Agriculturii, cel care a fost mai preocupat cu amenințarea agricultorilor decât cu identificarea de soluții, acuză Blejan.

Potrivit acestuia, fermierii se văd într-o situație de-a dreptul critică, iar de la Ministerul Agriculturii nu răsare niciun fel de speranță.

Pare că ministrul și toată echipa guvernamentală este ruptă de realitatea agricolă din România. Altfel nu putem explica lipsa unor măsuri concrete pentru a-i sprijini pe aceștia. Ce a făcut Ministerul Agriculturii condus de dl Oros în toată această perioadă pentru micii fermieri din sectorul legumicol? Dar pentru fermele din România ce a făcut dl Oros? Ce strategie are dl Oros și Guvernul PNL pentru irigații? Din păcate, răspunsurile lipsesc! Dle Oros, doar prin despăgubiri pentru cei afectați de secetă nu rezolvați problemele, nu rezolvați problema prețurilor, a producției de cartofi sau a producției de grâu și alte cereale, a completat Ciprian Blejan.

Alte știri