Liderul ANOSR, Marius Deaconu, anunta taxe mai mari la Universitatea din Oradea

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) se arată extrem de îngrijorată de intenția anumitor instituții de învățământ superior de stat din România de a crește taxele de școlarizare.

„Un număr mic dintre acestea chiar au concretizat aceste intenții, fapt ce va fi suportat de studenții acestora la începutul primului semestru din viitorul an universitar. Începând cu 1 martie 2018, salariul brut pentru angajații din domeniul educației au crescut cu 20%, iar anumite universități consideră că sumele de bani necesare în urma creșterii trebuie acoperite din buzunarele studenților”, se arata intr-un comunicat ANOSR.

Deja 4 universități de stat din țară au luat această măsură și altele ar urma să facă același lucru, a declarat la Europa FM, președintele ANOSR, Marius Deaconu: “Sunt 3, 4 universități care au luat această măsură: Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea din Oradea….”

Situatia financiara a Universitatii oradene a fost analizata la inceputul acestui an si de fostul prorector al institutiei din perioada 2012-2016. Ioan Gh. Tara a scris pe blogul personal, inca din ianuarie, ca Universitatea nu va avea bani pentru plata salariilor nici daca  valoarea acestora ar fi ramas la nivelul din 2017, fara majorarile de 20 % aplicate din aceasta luna: „Personal, privesc cu o anumită îngrijorare derularea următorului an din punct de vedere financiar„, a scris fostul sef al Curtii de conturi in analiza pe care o puteti citi  aici. 

 

Distribuie informația
Alte știri