Liderul secţiei de nataţie de la Crişul Oradea a părăsit urbea natală şi concurează pentru un club din Bucureşti

Anastasia Bako, 16 ani, legitimată până de curând la clubul Crişul Oradea, a  fost pregătită de ani buni de antrenoarea Cristina Madău. În vara acestui an înotătoarea din urbea de pe Crişul Repede a concurat pentru România la Europeanul de juniori la probele de 50 metri liber, 100 metri liber şi 50 metri fluture.

„Liderul secţiei noastre de nataţie a confirmat din nou că este o sportivă cu potenţial. Sperăm ca restul sportivilor să urmeze exemplul ei de dăruire şi dorinţă pentru performanţă”, a transmis conducerea clubului Crişul Oradea, la finalul Cupei României de înot de la Târgovişte, din vara lui 2022.

La recent încheiatele Naționale de înot în bazin scurt (25 m) pentru juniori, tineret și seniori, ediția 2022, Anastasia Maria Bako a concurat pentru CSA Steaua Bucureşti.

A obținut la individual o medalie de aur la 50 m liber, una de argint la 100 m liber şi alta de bronz la 200 m liber.

De asemenea, a urcat pe prima treapta a podiumului la ştafetă combinată 4×50 m mixt (Vlad Ştefan Stancu, Darius Cătălin Petrache, Andra Denisa Gorecki, Anastasia Maria Bako) şi respectiv ştafetă 4×50 m mixt (Gabriela Ioana Gâdea, Maria Claudia Gâdea, Maysa Raţiu, Anastasia Maria Bako).

Distribuie informația
Alte știri