Linia tip TGV intre Oradea- Cluj, trecuta in plan secund. Ungaria a demarat planuri pentru o cale ferata de mare viteza intre Budapesta si Varsovia

Agenția de dezvoltare a infrastructurii din Ungaria a desemnat companiile care vor realiza studiul de fezebilitate pentru propusa cale ferată de mare viteză dintre Budapesta și Varșovia. Contractul este de 4 milioane dolari și de el se va ocupa firma NSV Varsó.

Pentru linia Budapesta – Varșovia se are în vedere în special ruta prin Bratislava și Brno, dar va fi analizat terenul. Se va lua în considerare construirea unei linii care să permită ”măcar” viteze maxime de 250 km/h, dar vor fi analizate și posibilități mai îndrăznețe: 300 km/h sau chiar 350 kmh.

Dacă o astfel de linie se va construi, lucrările vor dura mulți ani, dar este mult mai probabil că o linie de viteză Budapesta – Varșovia va exista, decât o linie Cluj – Budapesta.

La noi se fac pași mici și către un proiect mult mai simplu: modernizarea, electrificarea șiu dublarea liniei Oradea – Cluj. Sursa hotnews.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri