Linie telefonică Telverde pentru sprijinirea veteranilor şi văduvelor de război pe perioada stării de urgenţă, înfiinţată de MApN

Linia telefonică TELVERDE 0800.410.990, realizată de Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, a fost deja pusă în funcţiune şi este destinată semnalării situaţiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii şi văduvele de război, fără susţinători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Programul de funcţionare al liniei telefonică TELVERDE 0800.410.990 este între orele 08.00 – 20.00 (de luni până vineri) şi între orele 08.00 – 16.00 (sâmbăta şi duminica).

Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitările de sprijin şi vor înştiinţa echipele din ţară pregătite pentru rezolvarea situaţiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii şi văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistenţă medicală sau alte situaţii vor fi soluţionate prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector, cu sprijinul autorităţilor locale, al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

MApN precizează că, în prezent, 4.607 veterani de război şi 126 de văduve de război se află în evidenţele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne şi Casei Naţionale de Pensii Publice.

Distribuie informația
Alte știri