Lista clădirilor istorice din Oradea care vor fi reabilitate în 2022? Primăria invită costructorii la licitații

Viceprimarul Arina Moș a organizat prima întâlnire de lucru din acest an a Comisiei de coordonare a „Programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”.

„Am pus la punct împreună cu membrii comisiei toate aspectele ce țin de atingerea obiectivelor propuse și am stabilit clădirile care vor intra cu prioritate în reabilitare. Momentan avem două licitații în desfășurare, la care așteptăm să se înscrie cât mai mulți constructori. Astfel, pentru prima licitație, care are ca obiectiv reabilitarea fațadelor Palatului Adorjan I și Adorjan II, a Palatului Levay, a Casei Markovits Mathezer și a imobilului situat pe str. Bradului, nr. 27, termenul limită de depunere a ofertelor este 28 ianuarie. Pentru licitația ce are ca obiect reabilitarea fațadelor și a învelitorii Palatului Ullmann, termenul de depunere a ofertelor în SEAP este 7 februarie”,  a explicat viceprimarul Arina Moș.

De menționat că Palatul Adorjan I și Adorjan II și Palatul Ullmann sunt monumente istorice clasate, iar Casa Markovits Mathezer și Palatul Levay sunt propuse pentru clasare pe lista monumentelor istorice.

Viceprimarul Arina Moș a subliniat faptul că „lucrările de reabilitare vor viza cu prioritate clădirile din zona centrală, situate pe artere recent devenite pietonale, tocmai pentru a închide șantierele în acest perimetru și a avea o zonă complet funcțională atât estetic, cât și urbanistic”.

Astfel, clădirile propuse spre reabilitare în acest an de către Comisia de coordonare a „Programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în ansamblul urban – Centrul istoric Oradea” sunt: str. Aurel Lazăr nr. 3, Aurel  Lazăr nr. 6, str. Libertății nr. 10, str. Libertății, nr. 18, Iosif Vulcan nr. 3, Iosif Vulcan nr. 8, Piața Unirii nr. 7, Republicii nr. 3-5, Aleea Gojdu nr. 2, Piața 1 Decembrie nr. 12, Ady Endre nr. 20, Ady Endre 8 și str. Primăriei nr, 4, 6, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 23, 32, 48.

Programul de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în ansamblul urban – Centrul istoric Oradea a demarat în anul 2014, sub coordonarea Instituției Arhitectului Șef, fiind unul dintre cele mai importante programe derulate de Primăria Oradea. Prin intermediul acestuia s-a reușit practic schimbarea imaginii orașului, fiind puse în valoare cele mai frumoase clădiri din ansamblul urban – Centrul istoric Oradea.

„Atât Casa Markovits Matheser, cât și Palatul Ullmann sunt clădiri reprezentative pentru stilul Art Nouveau. Astfel, ne dorim mult să înceapă reabilitarea lor, cu atât mai mult cu cât aproape toate aceste clădiri se regăsesc în spații care au devenit de curând pietonale. Prin urmare orice pieton orădean sau turist le poate admira, sesizând frumoasele detalii arhitecturale”, a spus directorul adjunct al Direcției Arhitectului Șef, Adriana Lipoveanu. 

Constructorii sunt invitați să se înscrie la cele două licitații aflate în desfășurare și pentru care s-a publicat anunțul de participare în SEAP și pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro, secțiunea Licitații.  

Prima licitație, cu anunțul de participare nr. CN 1037747 din 18.12.2021, are ca termen de depunere a ofertelor 28 ianuarie, ora 15.00 și vizează următoarele patru loturi:

Lotul 1 – Reabilitare fațade la imobilul situat în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea, str. Bradului, nr. 27 – valoare estimată a contractului 288.964,96 lei;

Lotul II – Reabilitare fațade și învelitoare la imobilul situat  în Oradea, str. Patrioților, nr. 4, 6 – Palatul Adorjan I și Palatal Adorjan II – 2.735.128,48 lei;

Lotul III – Reabilitarea fațadelor, schimbare acoperiș și reparații tâmplărie, organizare șantier, semnalistică firme, str. Libertății nr. 2- 4 (Palatul Levay)- valoare estimată 1.993.723,73 lei;

Lotul IV – Reabilitare fațade exterioare și reparații învelitoare la imobilul situat în Oradea, str. Aurel Lazăr, nr. 19 – 21 (Casa Markovits – Matheser) – valoare estimată 1.443.582.54 lei.

Cea de-a doua licitație, având anunțul de participare nr. 1038245 din 2.01.2022 vizează reabilitarea fațadei și a învelitorii la Palatul Ullmann situat în Piața 1 Decembrie, nr. 9 și are ca dată limită de depunere a ofertelor în SEAP 7 februarie, ora 15:00. Valoarea estimată este de 4.707.200, 59 lei (fără TVA).

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri