Liturghie de mulţumire pentru beatificarea Episcopilor martiri

În sărbătoarea Nașterii Macii Domnului, duminică 8 septembrie 2019, catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, în cadrul unei celebrări arhierești, va primi moaștele Fericiților Episcopi martiri. Programul va începe la ora 9.45 cu o procesiune în care vor fi purtate spre Altar moaștele Fericiților Episcopi martiri beatificați de Papa Francisc pe 2 iunie, la Blaj. Vor fi prezenti Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, episcopul eparhial PSS Virgil Bercea și PSS László Bocskei episcop romano catolic de Oradea.

De la ora 10.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească, urmând ca, la încheiere, în jurul orei 11.30, după ce se va face rugăciunea către Fericiții Episcopi martiri, credincioșii să fie invitați să venereze sfintele moaște și să le ceară cu încredere mijlocirea.

În cadrul celebrării liturgice va fi marcată aniversarea a 25 ani de la consacrarea ca episcop a PSS Virgil Bercea și aniversarea a 25 de ani de la hirotonirea în preoție a 20 de preoți din Eparhia de Oradea.

Distribuie informația
Alte știri