Liviu Buțiu: Ne-am dorit să capturăm esența Bihorului într-un mod vizual care să fie atât estetic plăcut, cât și plin de semnificație

Foto: etnotique.ro, padureacraiului.ro

Centrul de Cultură al Județului Bihor anunță lansarea noului său logo, un simbol emblematic care reflectă bogata tradiție culturală și artistică a regiunii. Inspirat de un element muzical unic și caracteristic zonei, noul logo înfățișează o vioară cu goarnă, un instrument reprezentativ zonei bihorului, realizată din inițialele instituției, C C J B. Vioara cu goarnă, cunoscută pentru sunetul său distinct și autentic,  deşi are o istorie recentă şi o origine extrafolclorică, este o marcă a muzicii folclorice instrumentale din Bihor.

Logo-ul a fost conceput în urma unui proces colaborativ și minuțios, în care au fost implicați artiști locali și experți în domeniu. Scopul a fost acela de a crea un simbol care să fie imediat recunoscut și să rezoneze cu identitatea culturală a județului Bihor și cu misiunea instituției.

”Ne-am dorit să capturăm esența Bihorului într-un mod vizual care să fie atât estetic plăcut, cât și plin de semnificație. Vioara cu goarnă simbolizează tradiția, inovația și creativitatea, elemente ce ne caracterizează. În ceea ce privește cromatica, inspirația noastră au fost costumele populare pe care găsim aceste nuanțe, un exemplu bun ar putea fi cu siguranță Cojocul de Beiuș. Sigla, datorită instrumentului muzical care ne-a fost muză, cuprinde astfel și Școala de Arte ”Francisc Hubic”, o parte importantă a instituției noastre. Ne-am dorit o identitate vizuală modernă, care să fie cât mai reprezentativă.” a declarat managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, dl. prof. Liviu Buțiu.

Lansarea noului logo marchează o nouă etapă în strategia de comunicare a instituției, care include și modernizarea materialelor de promovare, atât tipărite, cât și digitale. Logo-ul va fi vizibil curând pe toate materialele oficiale ale Centrului de Cultură al Județului Bihor, inclusiv pe rețelele sociale, website și afișele evenimentelor culturale, aducând un suflu nou și o identitate vizuală proaspătă, menită să atragă atât publicul local, cât și pe cel din afara județului.

Centrul de Cultură al Județului Bihor este un așezământ cultural cu personalitate juridică şi funcționează ca instituție bugetară în subordinea Consiliului Județean Bihor. Instituţia s-a înfiinţat o dată cu fuziunea prin absorbţie a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor cu Şcoala de Arte ”Francisc Hubic” Oradea.

Compartimentul de cercetare, conservare şi promovare a culturii tradiţionale, continuă activitatea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, înfiinţat în anul 1959, acesta are ca scop promovarea, cercetarea şi conservarea actului cultural tradiţional şi a multiculturalităţii locale, prin protejarea și tezaurizarea valorilor reprezentative ale creației populare, transmiterea valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității locale, precum și ale patrimoniului cultural național și universal, contribuind la păstrarea și cultivarea specificului zonal. Printr-o varietate de acțiuni, Centrul de Cultură al Județului Bihor susține dezvoltarea și transmiterea tradițiilor locale, contribuind la îmbogățirea peisajului cultural național.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri