Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul Tel Drum

Foto: playtech.ro

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în celebrul dosar Tel Drum.

Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman la acea vreme, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală, administratori şi reprezentanți ai firmei SC Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale.

Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice naționale și europene.

Dragnea s-ar face vinovat de abuz în serviciu, fraude cu fonduri europene, evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicități.

Prejudiciul estimat de DNA este unul foarte mare, peste 31 de milioane de lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și Ministerul Finanțelor – Agenția Națională de Administrare Fiscală s-au constituit părți civile în cauză. Consiliul Județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Pentru recuperarea prejudiciilor, în cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri