Localitatea Șinteu se va transforma într-o comunitate Smart

Localitatea Șinteu se va transforma într-o comunitate Smart. Asta ca urmare a programului Interreg, spun specialiștii prezenți la work-shopul programat in localitatea bihoreana.

Activităţile pilot propuse de administrația din Șinteu vizează îmbunătăţirea infrastructurii IT din cadrul Primăriei prin achiziţia de echipamente specifice care să asigure securitatea informaţiilor gestionate și dezvoltarea unui sistem de comunicare cu populaţia prin mesaje SMS.

„Acest sistem va permite interacţiunea rapidă cu locuitorii în cazul unor situaţii de urgenţă, dar şi comunicarea către cetăţeni a diverselor informaţii importante. De asemenea, urmărim să dezvoltăm şi să extindem sistemul de supraveghere prin achiziționarea și montarea a 8 camere video. Se va crea o reţea de internet cu 10 puncte hotspot, instalate în cele mai importante și populate zone ale comunei, asigurând astfel conectarea la internet pentru aproximativ 500 de persoane”, a spus în prezentarea sa, primarul comunei Șinteu, Benedek Lasak. În componența comunei intră 4 sate: Şinteu (reşedinţa comunei), Valea Târnei, Huta Voievozi şi Socet, și are o populație de 1021 locuitori.

Distribuie informația
Alte știri