Locuitorii altor două comune din Bihor se vor putea branșa la rețelele de gaz, din 2026

Foto: arhiva

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelelor de gaz în comunele Aușeu și Vadu Crișului. Prin proiect se vor realiza peste 13 km de rețea în satele comunei Aușeu (cele situate de-a lungul drumului național) și peste 16 km în Vadu Crișului (în Topa de Criș și în Vadu Crișului). Extinderea se va face din rețeaua aflată in execuție în Aleșd, de la ieșirea spre Tinăud.

Împreună cu primarii celor două comune am convenit etapele de parcurs în vederea realizării proiectelor.

Până la sfârșitul lunii viitoare se vor derula ca proceduri: aprobarea studiilor de fezabilitate; realizarea unui parteneriat între cele două comune pentru selectarea firmei concesionare a rețelelor de gaz și începerea procedurii de licitație; demararea licitației pentru selectarea constructorilor ce vor realiza lucrările.

În toamna acestui an ar urma să fie desemnați atât constructorii rețelelor de gaz, cât și firma ce va asigura livrarea de gaz în anii următori. Cel mai târziu în primăvara anului viitor vor începe efectiv lucrările în ambele comune. Din 2026 se vor realiza branșamentele la rețelele de gaz. Investițiile sunt realizate din fonduri guvernamentale, prin programul Anghel Saligny, din bugetul Consiliului Județean Bihor si din bugetul primăriilor, scrie pe pagina sa de socializare, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Extinderea rețelelor de gaz în cele două comune este a doua etapă de extindere a acestor rețele pe valea Crișului Repede, după cele din prima etapă: Tileagd, Țețchea, Aștileu și Aleșd.

Valoarea celor două proiecte este de peste 34 milioane lei.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri