„Locuitorii” de la ZOO Oradea se pregătesc pentru iarnă

La Grădina Zoologică din Oradea au început pregătirile de iarnă. Prin grija specialiştilor, cele 800 de animale, din cele 140 de specii, vor beneficia, pe întreg sezonul hibernal, de un tratament special şi adecvat.

Angajaţii Grădinii Zoologice din Oradea au început, încă de câteva zile, pregătirile de iarnă pentru ca sutele de animale care trăiesc aici să treacă cu bine peste anotimpul rece. Astfel, s-a dat drumul la caldură în cușca leilor şi a tigrilor, păsările exotice au parte de adăposturi din paie, iar toate animalele primesc deja o hrană mult mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină.

Biologul Grădinii Zoologie, Florin Ienciu spune că în aceste zile se lucrează intens, cât încă mai este soare şi sunt temperaturi mai blânde, astfel ca toate pregătirile de iarnă să fie finalizate mai repede, iar animalele să nu aibă de suferit în timpul temperaturilor scăzute, a viscolului sau zăpezii.

În perioada noiembrie-martie programul de vizitare este între orele 9.00 – 17.00 (la ora 16.00 se vinde ultimul bilet de intrare). Un bilet pentru adulți costă 15 lei, respectiv 7 lei pentru elevii până la 18 ani și pensionari. Beneficiază de gratuitate copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani.

Adina Brîndaș, Jurnalism, An III

Distribuie informația
Alte știri