Locuri de muncă în agricultură la cules mazăre, cu angajator din Danemarca

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Bihor, promovează oferta unui angajator din Danemarca care oferă 200 locuri de muncă, 100 pentru Danemarca şi 100 pentru Portugalia, la cules de mazăre.

Durata contractului diferă pentru cele două țări. Pentru Danemarca este stipulată perioada iunie – octombrie 2019, iar pentru Portugalia este vorba de intervalul martie – iunie 2019. Programul de lucru se încadrează în 30 – 40 ore, și se muncește 6 zile/săptămână.

Plata muncii se face în Danemarca în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserolele având gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg + 12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. În Portugalia, plata muncii se face pe același sistem, dar salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Cei care doresc să aplice trebuie să aibă minim 18 ani împliniți, cunoştinţe minime de limba engleză și să fie apți pentru muncă fizică grea, indiferent de climă. Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi, în prima jumătate a lunii decembrie, se va face o selecție a persoanelor, de către consilierii EURES, la Slatina.

Distribuie informația
Alte știri