Locuri de munca sigure prin reteaua EURES. Bihorenii pot sa aplice

Bihorenii care doresc sa munceasca in strainatate au numeroase oferte venite prin reteaua EURES. Cele mai multe job-uri disponibile sunt, in acest moment, in Italia. Se cauta 200 de infirmieri şi 160 de asistenţi medicali.

Ca număr de locuri de muncă, pe locul doi se plasează Malta, care are nevoie de 300 de şoferi pentru autobuz şi zece persoane la curăţenie. Este necesară cunoaşterea limbii engleze. Salariile pentru şoferi sunt de 6,5 euro/oră, la care se adaugă un bonus de 600 de euro/lună aceștia dacă lucrează în sărbători legale.

Alte aproape 300 de locuri de muncă provin din Marea Britanie. Oferta se adresează îngrijitorilor de persoane la domiciliu, asistenţilor medicali, lucrătorilor în abator şi lucrătorilor în pepiniera de plante.

În Spania este nevoie de 200 de muncitori necalificaţi la ambalat fructe şi verdeţuri. Nu este necesară cunoaşterea limbii spaniole.

Din Germania provine o ofertă consistentă de peste 160 de locuri de muncă. Predomină domeniul HORECA (ospătari, bucătari, barmani, lucrători curăţenie, personal întâmpinare oaspeţi), dar şi domeniul mecanic şi IT. Este necesară cunoaşterea limbii germane.

Cei interesaţi de una dintre oferte se pot prezenta la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, pentru informaţii suplimentare.

 

 

Alte știri