Locuri scoase la concurs de unităţile militare de învăţământ universitar, postliceal sau liceal

2.570 de locuri se scot la concurs de unităţile militare de învăţământ universitar, postliceal sau liceal. Cei care optează ca în viitor să aibă pe umeri trese de ofiţer, au la dispoziţie 893 de locuri. Este vorba de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (264 locuri), Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă”, Braşov (184 locuri) şi Academia Navală “Mircea cel Bătrân” (Secţia Militară), Constanţa (108 locuri). Apoi, concursuri de admitere mai organizează şi Academia Tehnică Militară, Bucureşti (219 locuri), Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (8 locuri) sau Institutul Medico-Militar, Bucureşti (110 locuri).

Cei care optează să devină maiştri militari vor avea la dispoziţie 678 locuri în şcolile militare din Piteşti, Boboc sau Constanţa. Tinerii care vor să fie subofiţeri ai Armatei Române se pot inscrie pe 399 de locuri în şcolile din Piteşti şi Boboc. Pentru adolescenţii care vor să urmeze cursurile unul colegiu militar sunt 600 locuri în liceele din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Craiova sau Constanţa.

Pentru admiterea în învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor (cu durata între 3 şi 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloţi) în anul 2019. La admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.


Pentru admiterea în învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie soldaţii/gradaţii profesionişti care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019. În plus, aceste cursuri mai pot fi accesate şi de elevii din clasele a XII-a şi tinerii care sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019. Pentru colegiile naţionale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică şi durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2019.


Mai multe informaţii se pot găsi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene şi de sector, unde candidaţii trebuie să se prezente cu documentul de identitate.
Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale, la adresele www.recrutare.mapn.ro, sau www.mapn.ro.

Foto: oficialmedia.com

Distribuie informația
Alte știri