Lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj – Deva ar putea fi deschis cu interdicție pentru camioane și limită de viteză 80 km/h

digi24

Consultantul care face expertiza tehnică pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, informează Radio România Actualități. Contractul pe Lotul 3 a fost reziliat de către Ministerul Transporturi la un stadiu de 99%, invocând probleme de execuție, deși constructorul spaniol susținea că lucrările sunt conforme, potrivit hotnews.ro.

Deschiderea traficului pe cei 21 de km din Lugoj – Deva, cu restricțiile menționate, s-ar putea face chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă și problema descărcării nodului rutier de la Holdea care, încă nu a fost recepționat, notează RRA.

Ministerul Transporturilor a reziliat în august contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva invocând grave probleme de calitate în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme. Contractul pe lotul 3, reziliat la 99% și 95% plăți făcute. Statul a rămas fără garanție, deși invocă nereguli. Lotul A1 Lugoj-Deva a fost construit în proporție de 99 la sută, iar statul român a acceptat lucrările și a plătit circa 95% din lucrare către constructorul spaniol Comsa.

Distribuie informația
Alte știri