Lovitură pentru Vasile Blaga. Dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei PDL se rejudecă

Foto: agerpres.ro

Judecătorii Curții de Apel București au admis, joi, apelul DNA în dosarul de corupție al fostului ministru, în care a fost denunțat de fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Astfel, procesul său va fi rejudecat.

În octombrie 2017, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis achitarea fostului ministru Vasile Blaga, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL, decizia instanţei nefiind definitivă. Tot atunci, s-a hotarat ridicarea sechestrului asigurător dispus în cursul urmăririi penale în cazul fostului ministru, asupra unor bunuri şi bani până la concurenţa sumei de 700.000 de euro.

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL.

Conform documentului, la nivelul anului 2009 în cadrul PDL a existat o înţelegere între secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Distribuie informația
Alte știri