Lucrări avansate la Cinematograful Transilvania

La patru luni de la demararea lucrărilor, vechiul Cinematrograf Transilvania și-a pierdut urmele trecutului, intrând într-o nouă etapă de modernizare. La finalizarea lucrărilor de reabilitare, aici  va functiona o sală multifuncțională.
Închis în urmă cu mai bine de un deceniu, Cinematograful Transilvania este supus, în aceste zile, unor ample lucrări de reabilitare. Clădirea  a fost transferată în 2010 de către Primăria Oradea de la RADEF. Ulterior, imobilul a fost predat Consiliului Judeţean Bihor, în vederea reabilitării şi transformării în sală studio pentru cele două instituţii teatrale din municipiu. În lipsă de fonduri, Transilvania a revenit Primăriei Oradea care a găsit, în acest an, resurse financiare pentru demararea lucrărilor. În urma licitaţiei organizate, firma care s-a angajat să finalizeze investiţia este Construcţii Bihor. Valoarea lucrărilor este de 5.320.939 lei. Termenul de finalizare este de 36 de luni de la predarea amplasamentului, care a avut loc în septembrie 2015. Potrivit proiectului, aici, din cauza gradului avansat de degradare fizică a încăperilor, se impun atât lucrări de reparaţii capitale, cât şi de consolidare a structurii existente, precum şi lucrări de refuncţionalizare.
Intervenţiile asupra clădirii existente se referă în principal la: desfacerea a doi stâlpi metalici de susţinere a balconului existent; demontarea scenei existente realizată pe structură din lemn; respectiv demolarea balconului şi a scării din beton armat în zona foayer-ului. În urma lucrărilor de refunctionalizare vor rezulta grupuri sanitare pe sexe pentru spectatori, actori şi personal tehnic, dimensionate la standardele actuale şi în raport cu numărul de utilizatori. Pardoselile pentru spaţiul public, foayer, bar, garderobă şi grupurile sanitare vor fi placate cu gresie porţelanată antiderapantă, în culori deschise de preferinţă ocru-bej. În schimb, pardoselile spaţiilor pentru actori şi a spaţiilor tehnice se vor realiza cu covor PVC trafic intens. Cinematograful Transilvania este racordat la trei curţi interioare comune, care fac posibil accesul, ventilaţia şi lumina naturală a spaţiilor interioare. Prima curte interioară face posibil accesul personalului şi a decorului înspre strada Ady Endre, printr-un pasaj realizat la parterul Casei de modă Venus. A doua curte interioară este situată la limita proprietăţii din dreapta a “Hotelului Transilvania”. De asemenea, proiectul prevede înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare. Sala de cinema avea o capacitate de 200 de locuri, iar municipalitatea va fi obligată să nu-i schimbe destinaţia. În schimb, pe lângă proiecţii de filme Teatrul Regina Maria şi Teatrul Szigligeti Szinhaz o vor putea folosi pentru spectacole.
[embpicasa id=”6247035023958352097″]
Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri