Lucrări în pandemie: Bolojan prezintă coridorul verde din Ioșia iar Mang drumul județean Aștileu – Calatea

Carantina nu a oprit șantierele din Bihor, cel puțin cele finanțate de autoritățile publice.

Primarul Ilie Bolojan a postat pe Facebook imagini cu noul coridor verde din Ioșia care prinde contur.

Cei care nu au mai fost de anul trecut în Ioşia nu vor mai recunoaște zona. Va fi un loc de recreere pentru toți locuitorii din acest cartier, a precizat primarul.

Delimitată de strada Barcăului, pe lungime, de strada Oneștilor şi centură – pe lățime, porțiunea de teren în suprafață de aproape 4 hectare va deveni o zonă verde, un coridor în mijlocul cartierului Ioşia. Fosta zonă industrială abandonată și insalubră va fi în luna iunie complet transformată cu banii europeni câştigaţi de primărie pentru regenerarea urbană. Majoritatea celor 385 de arbori au fost deja plantaţi. Se amenajează aleile, terenurile de sport, locurile de joacă, toaleta publică și celelalte dotări. De luna viitoare vor începe și lucrările la pista de alergare din tartan, lungă de de peste 2 km, ce va înconjura zona verde.

Și Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor a postat pe Facebook câteva imagini realizate în ultimele doua săptămâni de pe șantierele deschise pentru modernizarea drumului județean DJ764, pe tronsonul dintre Aștileu – Calatea – intersecția cu DJ764D.

Distribuie informația
Alte știri