Lucrări inspirate din Transilvania, filtrate prin trăirile și experiențele artistului Bogdan Mihai Radu, pe simeze la ICR Londra

Institutul Cultural Român de la Londra vă invită la vernisajul expoziției personale a pictorului Bogdan Mihai Radu – Peisaje introspective. Expoziția va aduce în fața publicului 20 de lucrări inspirate din natură și filtrate prin trăirile și experiențele artistului.

Bogdan Mihai Radu este cunoscut pentru peisajele sale dramatice care transportă privitorul pe tărâmuri alternative. Picturile sale sunt pline de lumină, cu o paletă largă de culori. Distingem în lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu trei momente diferite ale dezvoltării sale artistice, peisajele pastorale, idilice, inspirate din Transilvania și din Munții Carpați, naturile statice, florale, inspirate de dragostea artistului pentru iriși și florile sălbatice sau peisaje de inspirație britanică. Artistul Bogdan Mihai Radu își transmite emoțiile și ideile prin creații dense, multistratificate. Mihai Radu este cunoscut și pentru pasiunea sa de a picta portrete incredibile ale Reginei Maria a României. 

Vernisajul expoziției va avea loc pe 10 iulie, începând cu ora 19, în prezența artistului. Expoziția va fi deschisă în Galeria Constantin Brâncuși, iar programul de vizitare este de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 10:00-16:00. Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 20 septembrie.

În prezent, pictorul româno-britanic Bogdan Mihai Radu expune lucrări în două dintre cele mai prestigioase expoziții de vară dedicate artei contemporane din Europa și organizate de Royal Academy of Arts și Hampstead Art Society. Lucrarea După ploaie / After the rainse se află în galeria principală din Burlington House din Londra și poate fi vizitată până în data de 18 august. În vârstă de 45 de ani, Bogdan Mihai Radu este născut în România și stabilit la Londra.

În noiembrie 2020, Bogdan Radu a primit de la Președintele României „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria C, Arte Plastice”, pentru contribuția sa în artă și cultură. Lucrările lui Bogdan Radu sunt incluse în mai multe colecții muzeale importante – una dintre cele mai proeminente fiind Muzeul Național Cotroceni, din București – și în colecții private notabile, inclusiv Familia Regală a României. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri