Lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor sunt în stare bună în bazinul hidrografic Crișuri

Comisia româno-ungară a finalizat săptămâna aceasta verificările la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor aflate în zona de interes comună de pe teritoriul României și Ungariei. Au vizat cursurile de apă: Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Canal Colector și Barcău.

Pe râul Crişul Repede, cele mai importante lucrări examinate au fost digurile de apărare între Frontiera de Stat şi localitatea Cheresig şi în zona localităţii Tărian, Priza de Apă Oradea şi magazia de apărare a acesteia, precum și cantoanele Cheresig şi Tărian şi magaziile de materiale.

Comisia a verificat acumularea permanentă Suplacu de Barcău și digurile de apărare mal drept şi stâng de pe râul Barcău, între podul Tămăşeu şi Frontiera de Stat româno-ungară. De asemeni s-a vizitat și Priza de Apă Tăut, cea mai nouă lucrare finalizată în bazinul hidrografic Crișuri.

„Atât noi, cât şi partenerii de peste graniţă, considerăm că aceste măsurători sunt foarte importante întrucât, stau la baza schimbului de informaţii hidrologice şi contribuie la buna gestionare în comun a resurselor de apă,” a menţionat Dorel Dume.

Distribuie informația
Alte știri