Lucrările de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, realizate în proporţie de 70%

Începute în aprilie 2019, aproximativ 70% din lucrările aferente amenajării malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului sunt realizate.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” și presupun lucrări de restaurare și lucrări arhitecturale, atât la cota străzii cât și la cota râului.

În ceea ce privește lucrările propuse la cota străzii, acestea cuprind desfacerea stratului de uzură din asfalt și a infrastructurii trotuarului, fixarea bordurilor din granit, turnare de șapă armată, suport al stratului de uzură din dale de porfir de 6 cm în câmp și granit în zona corpurilor de iluminat, fixarea pieselor de bază ale obiectelor conservate sau reconstituite după modelul original, recompunerea stâlpilor de iluminat și jardinierelor, montarea corpurilor de iluminat metalice restaurate și completarea cu coronamentul din metal reconstituit, precum și consolidarea scării nr. 1.

De asemenea, lucrările propuse la cota râului conform contractului constau în reconstituirea taluzului, cofrarea și executarea jardinierei și soclurilor stâlpilor de iluminat, montarea blocurilor de granit pe suprafața gradenelor, placarea jardinierelor și piedestalelor corpurilor de iluminat, a platformei de 2,5 m și a rampei.

Lucrările sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de execuție este de 15 luni, valoarea totală fiind de 9.907.526 lei + TVA.

Distribuie informația
Alte știri