Lucrările de extindere a Spitalului Clinic Județean Oradea ar putea fi gata în vara anului viitor

Se lucrează la extinderea corpului B a Spitalului Clinic Județean Oradea. Acesta va cuprinde un spațiu suplimentar de primire urgențe. De asemenea, la etajul I va fi un laborator robotizat, a cărui dotare se realizează din fonduri europene în baza unui proiect câștigat cu partenerii din Ungaria, sterilizarea centralizată – lucrare realizată din fonduri locale și farmacia. La etajul II vor fi facilitățile de tip administrativ pentru medici, studenți și rezidenți: vestiare, amfiteatru de 175 de locuri, birou de unități primire urgențe etc. Detaliile sunt oferite de primarul Ilie Bolojan.

Lucrările au demarat în martie 2019, după estimările cu constructorul cel mai târziu în aprilie anul viitor lucrarea va fi dată în folosință. Jumătate din această lucrare este finanțată de către Ministerul Sănătății printr-un credit contractat de către Guvern de la Banca Mondială și cealaltă jumătate de către Primăria Oradea, la care se vor adăuga dotările care sunt finanțate atât din fonduri europene cât și/sau din bugetul spitalului.

Pentru parcarea supraetajata de lângă Spitalul Județean, studiul de fezabilitate este gata, spune primarul Ilie Bolojan. Aceasta se va realiza pe strada Gh. Doja și va avea 5 nivele: un subsol, un parter, un etaj I și II precum și o terasă. Parcarea va avea accesul din față doar la subsol, iar pe panta dinspre deal vor fi alte intrări. Amplasamentul va fi de aproximativ 516 locuri de parcare, iar la parter în partea din față vor fi magazine. Valoarea acestei parcări este de 7,7 milioane euro, care include mai multe categorii de costuri – exproprieri, relocări de utilități și consolidări, a anunțat primarul. ”Între parcare și corpul nou și ambulatoriu va exista o traversare supraterană, care va avea o lungime de 13 metri și care va face posibilă intrarea din parcare direct în spital. În felul acesta vom scăpa de necazurile care sunt generate de lipsa locurilor de parcare din zona spitalului”, a declarat Ilie Bolojan legat de această investiție.

Distribuie informația
Alte știri