Lucrările de pe Tronsonul de Autostradă Suplacu de Barcău – Borş au rămas în aer

Spaniolii care au primit, în 2015, contractul pentru realizarea tronsonului 3C Suplacu de Barcău – Borş al Autostrăzii Transilvania, n-au lucrat nimic în ultimii doi ani, deşi au încasat un avans de peste 60,6 milioane de lei, semnalează senatorul PSD, Vasile Ilea, precizând că din acest motiv Ministerul Transportului a decis rezilierea contractului.

Acum ministerul pregăteşte documentaţia de reatribuire a lucrărilor pe tronsonul menţionat. Din păcate, licitaţia se va derula abia spre sfârşitul anului, context în care e posibil ca lucrările să continue abia în 2018.

Informaţia survine în urma unei întrebări adresate de senatorul Ilea ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, în plenul Senatului, la începutul lunii aprilie, privind situaţia lucrărilor la tronsonul 3C Suplacu de Barcău – Borş al Autostrăzii Transilvania. „Alexandru Răzvan Cuc a răspuns că în acest moment se pregăteşte documentaţia de reatribuire a lucrărilor pentru acest tronson al Autostrăzii Transilvania. Licitaţia este programată în al doilea trimestru al anului 2017”, precizează senatorul social-democrat, subliniind că secţiunea Suplacu de Barcău – Borş a fost cuprinsă în bugetul pe anul 2017, în cadrul obiectivului de investiţie „Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea”, suma prevăzută pentru lucrări fiind de 146.667.000 de lei, iar creditele de angajament ridicându-se la 834.190.000 de lei”, spune Ilea.
Sectorul Autostrăzii Transilvania dintre Suplacu de Barcău şi Borş măsoară 60 de kilometri.

Distribuie informația
Alte știri