Lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Blocului operator de ginecologie și a Secției de ginecologie de la Maternitatea Oradea sunt aproape de finalizare

Blocul operator situat la etajul II este dotat cu trei săli de operație dotate la standarde europene și cu o secție de terapie intensivă, iar secția de ginecologie aflată la etajul I este amenajată cu 25 de paturi. Acestea sunt destinate pacientelor secției Obstetrică – Ginecologie II și IV a Staționarului III (fostul Spital Clinic de Obstetrică și Ginecologie din Oradea).

Momentan, Blocul operator Ginecologie funcționează în clădirea veche, în Staționar III, urmând ca la finalizarea lucrărilor acesta să fie relocat.
După finalizarea lucrărilor, blocul operator și secția de ginecologie vor funcționa într-una din aripile corpului B al Maternității. Lucrările la blocul operator vor fi finalizate până la sfârşitul lunii august, iar cele de la secția de ginecologie până la finalul lunii septembrie.

Astfel, printr-un proiect transfrontalier elaborat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi cu Universitatea din Debreţin (Ungaria), Maternitatea din Oradea beneficiază de fonduri europene nerambursabile de 1,1 milioane euro.

Dotarea cu aparatură s-a făcut din fonduri UE, iar restul lucrărilor prin fonduri proprii ale spitalului, contribuția Primăriei Oradea și fonduri de la Ministerul Sănătății.
Proiectul se realizează în cadrul Programului Interreg România – Ungaria și este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Proiectul „Îmbunătăţirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi ginecologice în zona transfrontalieră”, al cărui lider este Institutul de Boli Cardiovasculare, iar parteneri sunt Spitalul Judeţean din Oradea şi Universitatea din Debreţin are o valoare de 3 milioane euro, din care suma nerambursabilă este de 2,25 milioane euro.
Durata proiectului se întinde pe doi ani, între martie 2019 şi mai 2021.
Tot din acest proiect fac parte activități pentru prevenirea și diagnosticarea bolilor cu frecvență înaltă. Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a planificat mai multe activități, unele dintre ele în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Universitatea din Debrecen: screening gratuit; consultarea preoperatorie cardiologică pentru pacienții ginecologi pe parcursul perioadei de implementare a proiectului în Oradea; screening pentru depistarea precoce a cancerului ovarian; screening pentru detectarea bolilor infecțioase; efectuarea unui videoclip despre prevenirea problemelor ginecologice principale și promovarea online.
În atașament găsiți o galerie foto.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri