Lucrările de reamenajare a Parcului Petőfi, gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al arealului

Lucrările de reamenajare a Parcului Petőfi, unul dintre cele mai vechi parcuri din oraș, cu o suprafață de 2,4 ha, vor fi încheiate până la începutul verii. Iubitorii de plimbări în aer liber vor regăsi aici un spațiu de recreere, o cafenea-cofetărie, o grădină japoneză, o zonă cu pergole, bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane), locuri de joacă pentru cei mici, rastel pentru biciclete, toalete moderne.

„Zona de cafenea-cofetărie a fost pavată în formă circulară cu piatră cubică din porfir, pe marginea acestei suprafețe circulare urmând să fie montate bănci de odihnă. Totodată, au fost pregătite platourile destinate locurilor de joacă, urmând să fie montate aparaturile și covorul de tartan. Zonele proiectate a fi pavate cu porfir sunt realizate în proporție de 85%. Orădenii se vor putea bucura de acest parc odată cu începerea verii”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoș.

În zona de cafenea accesul se va face din cele patru alei. În zona grădinii japoneze s-a executat partea de săpături și montare borduri. Totodată, a fost realizat amplasamentul pentru zona de fitness.

Toaleta automată a fost deja montată și legată la sistemul de electricitate și canalizare. Acum se finalizează montarea porfirului pe alei, se pregătesc șanțurile pentru sistemul de irigații și se toarnă fundațiile pentru stâlpii de iluminat cu LED. La final, zonele cu pământ vor fi amenajate cu gazon.

Toate intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările realizate au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică.

De asemenea, proiectul prevede iluminat public și sistem de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wi-fi), sistem de irigație automatizat, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) și toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

Lucrările sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului este de 7.055.070,17 lei fără TVA.

Distribuie informația
Alte știri