Lucrările de restaurare a Casei Darvas – La Roche se apropie de finalizare

Început în ianuarie 2018, proiectul de restaurare a Casei Darvas – La Roche se aprope de finalizare, stadiul fizic al lucrărilor fiind acum de 98%. Se realizeaza cu fonduri europene si are în vedere valorificarea acestui patrimoniu cultural secession al orașului Oradea și deschiderea în acest loc a unui Muzeu Art Nouveau.

În curtea interioară dinspre str. Libertății s-a finalizat execuția platformelor și trotuarelor din piatră cubică, s-a finalizat execuția lucrărilor privind fântâna decorativă și s-a început execuția gardului exterior dinspre str. Libertății iar pe terasa exterioară de la etaj s-a finalizat montarea gresiei pe toată suprafața terasei și s-au placat treptele scării exterioare de lângă casa liftului cu gresei.

La demisol s-a finalizat montarea gresiei în toate camerele prevăzute prin proiect, s-a finalizat montarea gresiei și faianței în grupurile sanitare și s-au executat zugrăvelile în două straturi, iar la parter și etaj s-a executat ultimul strat de zugrăveli și s-au montat toate vitraliile prevăzute prin proiect.

De asemenea, au fost furnizate toate echipamentelor IT și electronice și s-a furnizat până acum 27% din mobilierul contractat prin proiect.

Valoarea contractului de execuție este de 4.793.443.71 lei (fără TVA),  respectiv 5.704.198.01 lei cu TVA, iar executantul lucrărilor de restaurare, ce se vor finaliza până la sfârşitul lunii, mai este S.C. Constructorul Sălard S.R.L.

Alte știri