Lucrările de restaurare a fațadelor Palatului Moskovits Miksa au fost finalizate

Lucrările de restaurare a fațadelor Palatului Moskovits Miksa, începute în ianuarie 2016 au fost finalizate la începutul acestei săptămâni. Clădirea cu parter înalt şi două etaje, a fost construită în 1904–1905 după planurile arh. Rimanóczy Kálmán jr.

La construcţia ei s-a utilizat pentru prima dată în Oradea o nouă tehnică constructivă, şi anume plăci cu nervuri de beton armat.
Acum orădenii sunt invitați să redescopere decoraţiunile inedite ale Palatului Moskovits Miksa, reprezentate prin motive vegetale şi chipul misterios din balconul central. Accesul în curtea interioară a palatului se face printr-o poartă masivă de fier forjat decorată cu motive florale Art Nouveau.

”Din valoarea totală a lucrărilor, Primăria Oradea a acordat 20% grant, urmând ca diferența de 80% să fie recuperată de la proprietarii imobilului. Lucrările au fost realizate de Primăria Oradea din bugetul propriu al instituției. Valoarea contractului de lucrări a fost de 667.439,86 lei, suma finală urmând să fie stabilită în urma recepției lucrărilor, care ar urma să aibă loc la începutul lunii mai”, a precizat directorul executiv al Instituției Arhitectului Șef, d-na Adriana Lipoveanu.

Distribuie informația
Alte știri