Lucrările de restaurare a fațadelor Palatului Moskovits Miksa se apropie de finalizare

Lucrările de restaurare a fațadelor Palatului Moskovits Miksa, începute în ianuarie 2016, sunt finalizate în proporție de 80%, urmând să fie încheiate până la data de 30 octombrie 2017. Acestea sunt realizate în cadrul Programului Multianual pentru Reabilitare Fațade, restaurarea fiind executată de S.C.Abed Nego Com S.R.L din bugetul propriu al PMO.

Din valoarea totală a lucrărilor, de 667 mii de lei, administratia locală acoperă 20%, urmând ca diferența sumei să fie recuperată de la proprietarii imobilului.

Clădirea în stil Art Nouveau (Secession) este compusă dintr-un imobil construit în jurul anului 1900, la intersecția străzii Republicii cu Parcul Traian, în jurul unei curți interioare, acest tip de clădire fiind des întâlnit in acea epocă. Imobilul are spații comerciale la parter și apartamente la etaje.

Fațadele dinspre străzile Parcul Traian și Republicii sunt aproape finalizate, exceptând zona turnului, care, după consolidarea structurii de rezistență de la balconul I, necesită montarea unor elemente decorative. Urmează să fie executate lucrările la cele două case de scară (principala și secundara) și la intrarea principală în palat (intrarea dinspre Parcul Traian).

Distribuie informația
Alte știri