Lucrările la Autostrada Transilvaniei au fost oprite. Se solicită ajustarea prețurilor la materiale. Video

Foto: Facebook API

Asociaţia Pro Infrstructură a transmis că începând de luni, 11 iulie, pe termen nedeterminat, muncitorii UMB nu sunt la lucru pe şantiere „fiindcă birocraţii au amânat intenţionat suplimentarea preţului contractului care să reflecte creşterile reale de costuri cu materialele”.

Potrivit unui comunicat Pro Infrastructura, UMB opreşte lucrul pe toate şantierele începând de luni, 11 iulie 2022. Constructorul nu îşi va mai chema oamenii la muncă. Săptămâna curentă este una de odihnă, conform procedurilor interne, angajaţii UMB lucrând 14 ore pe zi plus sâmbetele.

Conform sursei citate, sunt în pericol 7 proiecte care împreună depăşesc 140 de kilometri, adică mai bine de o treime (aproape 36%) din totalul de 391 kilometri de autostradă şi drum expres veritabil pe care România are în prezent contracte de execuţie semnate. Excepţie face doar DEx12 Centura Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final şi au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie.

„Motivul? Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere le promite constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula polinomială de ajustare a preţului contractelor. Dar una este să promiţi, alta este să faci. Aşa că, până la noi ordine, cei de la UMB joacă tare şi intră într-un soi de «grevă», asumându-şi nişte riscuri contractuale semnificative: penalităţi de întârziere sau, în caz extrem, pierderea garanţiei de bună execuţie”, explică Asociaţia Pro Infrastructura.

Alte știri