Lucrările la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, finalizate în proporție de 50%

La un an de la predarea amplasamentului în vederea modernizării Bazinului Olimpic din Oradea, lucrările sunt executate în proporție de 50%. Până în prezent a fost înlocuit sistemul de policarbonat cu unul cu proprietăți de transfer termic scăzut și a fost refăcut sistemul de captare a apelor pluviale și menajere, prin executarea a două stații de pompare.

De asemenea, a fost executată termoprotecția la foc a structurii metalice, atât cea a acoperișului, cât și a structurii de rezistență a anexei. Muncitorii au refăcut infrastructura pentru amenajările interioare și copertinele de protecție contra apelor pluviale la toate cele cinci intrări în bazin.

Totodată a fost montat și sistemul de filtrare a apei în camera tehnică, la fel ca și cele două CTA-uri pentru ventilație de pe acoperișul anexei și au fost refăcute compartimentările interioare la nivelul parterului din anexa 01.

În prezent se lucrează la finisajele din anexa respectivă, cât și la înlocuirea instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice și de ventilație), iar în interiorul bazinului se fac reparații ale cuvei și se execută canalul tehnic de vizitare din jurul bazinului.

În urma realizării investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA.

Bazinul va putea asigura spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg. Odată finalizată investiția, se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros. Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B.

Lucrările, în valoare totală de 16.641.200 de lei fără TVA, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, fiind executate de SC SPORT PLAY SISTEMS SRL care se ocupă de obiectivul 1 și de SC MBS GROUP SRL pentru obiectivele 2, 3 și 4.

Distribuie informația
Alte știri