Lucrările la breteaua de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandreiului sunt aproape de finalizare

O dată cu realizarea pasajului suprateran peste drumul național DN79, girația aflată la intersecția drumului de centură al municipiului Oradea cu drumul național DN79 a fost degrevată de traficul greu pe relația centurii. Cu toate acestea, avându-se în vedere dezvoltarea zonei adiacente Căii Sântandrei, atât în ceea ce privește prestările de servicii, producție, cât și sedii de societăți comerciale, construcții de locuințe, se constată la orele de vârf, precum și în cea mai mare parte a zilei un blocaj în girația amintită.

Pentru a descongestiona traficul în zona DN79 Oradea – Arad, intersecția cu drumul de centură, respectiv Calea Aradului – Calea Sântandrei, Primăria Oradea a inițiat în cursul anului trecut o serie de lucrări.

Una dintre aceste lucrări se referă la realizarea unei bretele de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandrei. În acest sens, anul trecut a fost semnat contractul de lucrări între municipiul Oradea și SC Drumuri Bihor SA, în calitate de lider de asociere, și Aquacons SRL, în calitate de asociat, prin care Aquacons SRL a realizat serviciile de proiectare, iar lucrările efective la breteaua de legătură între Calea Aradului și Calea Sântandrei sunt realizate de către SC Drumuri Bihor SA. Durata contractului este de 5 luni, din care proiectarea este 2 luni, iar lucrările de execuție 3 luni.

Ordinul de începere a lucrărilor datează din 25 noiembrie 2019, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 31 martie 2020.

Până în acest moment  au fost realizate următoarele lucrări: săpătură, strat blocaj piatră spartă, podeț cu lungimea de 22 m, așternere strat de balast și montare parapet fonoabsorbant de 3,00 m înălțime, pe o lungime de 245,00 m. În prezent constructorul lucrează la finalizarea bordurilor în zonele de racord la Calea Aradului, respectiv Calea Sântandreiului, lucrările fiind finalizate în proporție de 70%. Valoarea acestei lucrări este de 1.192.771,58 lei fără TVA.

Breteaua face legătura între Calea Aradului și drumul de centură (Calea Sântandreiului), având lungimea de 393,08 m, cu o bandă de circulație și un singur sens, fiind alcătuită din trei tronsoane distincte: o bandă suplimentară adiacentă Căii Aradului cu lungimea de 70,00 m și lățimea de 3,50 m, care pornește imediat după intersecția cu str. Balogh Istvan; breteaua propriu-zisă cu lungimea de 180,00 m, lățimea de 3,50 m, orientată la circa 45 grade față de Calea Aradului și fată de Drumul de centură (Calea Sântandreiului) și o bandă suplimentară adiacentă Drumului de centură (Calea Sântandreiului) cu lungimea de 143,00 m, lățimea de 3,50 m, din două sectoare: banda de accelerare cu lungimea de 83,00 m și sector de racordare cu lungimea de 60,00 m.

Alte știri