Lucrările la clădirea noului ambulator al fostului Spital Militar, aproape de finalizare

La clădirea noului ambulator al Spitalului Clinic de Urgență ”Avram Iancu” (fostul Spital Militar) a fost finalizată deja structura de rezistență a clădirii, respectiv fundațiile din beton armat, pereții din zidărie de cărămidă, grinzile, centurile, planșee, dar și structura din lemn a a acoperișului.

În prezent se lucrează la aplicarea termosistemului pe pereții exteriori, la tencuielile interioare, la instalațiile interioare electrice și de apă-canal, la instalațiile termice și la instalațiile de gaze medicale (de oxigen).

”Lucrările au început la mijlocul anului trecut. Graficele de lucru au fost respectate pentru că s-a lucrat într-un ritm susținut, într-un ritm bun. Lucrările sunt acum aproape de finalizare. Avem promisiunea din partea constructorului, că acestea vor fi terminate și predate cel târziu la sfârșitul lunii mai. După preluare, urmează ca ambulatoriul amenajat la cele mai noi standarde medicale, să fie transferat Spitalului Clinic de Urgență ”Avram Iancu”, aflat în administrarea M.A.I, conform înțelegerii agreate în baza Hotărârii de guvern din 2008”, a precizat dl. Popa Lucian, directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C. DRUM  ASFALT S.R.L.  (lider) și S.C. TRAMECO S.A. Oradea, iar proiectantul general este S.C. TEHNOPROIECT S.R.L. Oradea. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 2 milioane de lei fără TVA.

Clădirea Ambulatoriului Integrat de Recuperare Medicală și Administrativ P+1E+M (mansardă) al Spitalului Clinic De Urgență Avram Iancu Oradea, cu intrare din strada Brașovului, va avea o suprafață construită de 330 mp și o  suprafață desfășurată de 990 mp.

Construcția cuprinde funcțiuni și servicii de sănătate, astfel: la parter: cabinete medicale de diabet, de ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări, respectiv la etaj: patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, sală tratament, cabinet medical-personal, iar la mansardă: birouri administrative.

Odată finalizată, clădirea Pavilion ambulatoriu integrat, recuperare medicală și administrativ, în regim de înălțime P+1E+M, va dispune de 14 cabinete medicale care vor deservi Spitalului clinic de urgență Avram Iancu Oradea.

Alte știri