Lucrarile la DN76 nu vor fi finalizate la timp, chiar daca in ultimele 5 luni s-a asfaltat mai mult decat in 6 ani anteriori

Intre Vascau si Oradea se circula mult mai bine decat acum patru luni, dar lucrarile tot nu se vor incheia in aceasta luna, asa cum ceruse, in vara, ministrul Sorin Buse. Si e destul de probabil ca nici macar la sfarsitul anului lucrarile sa nu fie incheiate. Totusi, oamenii din zona, afectati de reabilitarea care a tinut ani de zile, par multumiti ca, in sfarsit, s-a muncit si ca exista portiuni intregi pe care se poate circula in conditii decente.

„Cei doi ministri tehnocrati au facut in 2016 cat toate guvernele, senatorii si deputatii la un loc in 10 ani….Iar anul nu a fost irosit, irositi au fost ailalti ani, datorita „maretelor” realizari ale guvernarilor anterioare in ce priveste DN76″, scriu pe facebook cei care intretin pagina „Drumul National 76” si care au urmarit indeaproape ritmul in care s-a lucrat.

„Reabilitarea nu e nici pe departe ce ar trebui sa fie”, comenteaza, pe aceeasi pagina, alti soferi, nemultumiti de calitatea lucrarilor: „In zona Stei-Beius santurile sunt infundate, apa balteste linga drum, deci vor fi infiltrari si inevitabil surpari”, scriu cei care au circulat in ultimele zile prin zona.

Telenovela reabilitării DN 76 a început în 2007, in 2008 licitatiile au fost castigate de un grup de firme spaniole care n-au respectat contractele. In 2009 s-au facut noi licitatii, dar șantierele au fost deschise abia în 2011. Din 2013, proiectul a intrat pe finanțare europeană, proporțiile de finanțare fiind 85% fonduri europene și 15% fonduri de la bugetul de stat care insa nu prea au fost asigurate, asa ca lucrarile au stagnat.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

foto: https://www.facebook.com/drumulnational76

Distribuie informația
Alte știri